top of page

TALONVÄKI

"Talo tarkan, työ väkevän tarvihtoo."

(sananparsi Ilomantsista)

Kirsti Oulasmaa

”Törmänhovi oli tärkeä osa lapsuudenmaisemaani. Vanhempani työskentelivät aikoinaan kartanon

maatilalla, ja veljeni on ollut täällä talonmiehenä. Tähän paikkaan liittyy paljon muistoja. Erityisesti mieleen ovat jääneet talon asukkaat, joita kylänraitilla näkyi usein kulkemassa.

Opiskelu vei minut aikoinaan muualle, mutta vuosien varrella olen aina palannut tänne Weteraanikonepäivien aikaan. Vuonna 2019 toteutui pitkäaikainen haaveeni, ja tulin Törmänhoviin

yrittäjäksi. Tällä talolla on ainutlaatuinen henki ja historia, ja olen ylpeä saadessani jatkaa sen tarinaa.”

_MG_1727_edited.jpg
_MG_1622_edited.jpg

Riitta Siitonen

”Tulin Törmänhoviin ensimmäistä kertaa keittiöapulaiseksi jo 1990-luvun alussa. Vuosien varrella olen autellut täällä aina muiden töiden ohessa. Kun Kirsti-sisareni ryhtyi Törmänhovin yrittäjäksi ja kysyi minua mukaan, olin täysillä mukana.

Nyt työskentelen emäntänä Törmänhovin keittiöllä. Haluamme tarjota vieraillemme ja asiakkaillemme maittavaa ruokaa, jossa on käytetty mahdollisimman paljon lähialueen tuotteita. Kun keittiöltä jää aikaa, auttelen talon muissa töissä, laitan huoneita ja vastaanotan asiakkaita.”

Elina Siitonen

”Tämä paikka on äitini kautta tuttu minulle jo pitkältä ajalta. Nyt työskentelemme täällä molemmat yhdessä Kirsti-tätini kanssa.

Minun työtäni on huolehtia siitä, että jokaista majoittujaa odottaa siisti huone ja pedattu sänky. Kun asiakkaillamme on täällä juhlia, kokouksia tai muita tilaisuuksia, olen apuna järjestelyissä ja toimin myös tarjoilijana. Muiden töiden ohessa päivitän Törmänhovin kuulumisia sosiaaliseen mediaan.”

_MG_1694_edited.jpg
_MG_1582_edited.jpg

Tiina Lastumäki

”Juureni ovat Törmänhovin mailla. Isoisoisäni viljeli täällä Lastumäen tilaa veljensä kanssa, kunnes he myivät tilan Oulaisten kaupungille vaivaistaloksi. Itsellänikin on Törmänhovista paljon muistoja. Pikkulikkana olin täällä juhlissa ja kouluaikana kesäapulaisena. Leipurin töitä olen tehnyt täällä jo pitkään.

Törmänhovi tunnetaan leivästään, mutta paistetaan täällä paljon muutakin. Kakkuja, piiraita, pikkuleipiä – myös asiakkaan toiveiden mukaan. Paras lopputulos saadaan, kun käytössä on arinauuni ja hyvät, puhtaat raaka-aineet.”

bottom of page